DUURZAAMHEID

Bij Tumble 'N Dry besteden we veel aandacht aan het verduurzamen van onze productieketen en onze bedrijfsvoering.
Daarbij staan het milieu, dierenwelzijn en veilige arbeidsomstandigheden hoog op onze agenda.
Hieronder lees je beknopt wat we al gerealiseerd hebben en wat onze plannen zijn voor de toekomst.

PRODUCTIE

In 2016 werd in Nederland het textielconvenant opgericht. Dit werd mede door Tumble ‘N Dry ondertekend. Onderdeel daarvan is de Code of Conduct. Dit is een overeenkomst tussen ons en onze leveranciers over arbeidsrechten en werkomgeving en omvat een aantal belangrijke voorschriften, zoals:

  • Elke medewerker wordt behandeld met waardigheid en respect
  • Veilige en ethische werkomgeving in de fabrieken waarmee we werken
  • Elke persoon, bron of instantie moet de Gedragscode ondertekenen en ermee akkoord gaan.

 

AUDITS

Wij streven er naar om een duurzame relatie met onze leveranciers op te bouwen en steken daar heel veel tijd in. Omdat onze leveranciers zich in landen met een hoog risico bevinden, laten we ook audits (controles) uitvoeren. Dit laten we door een derde partij doen (BSC). Tijdens een audit worden o.a. werknemersbetrokkenheid en eerlijk loon gecontroleerd. Audits vormen slechts één hulpmiddel, maar een belangrijke, bij de implementatie van Het Business Social Compliance Initiative (BSCI). Voor meer informatie bekijk het hele rapport.

MATERIALEN

Goed nieuws: sinds 2018 is de babycollectie ZERO volledig gemaakt van biologisch katoen! Ons doel is om ieder jaar een hoger percentage van de collectie uit organisch katoen te laten maken. Afgelopen jaar gebruikten wij 29,4% meer duurzame materialen. In 2019 is het onze doelstelling om dit met nog eens 5% te verhogen.

Wij volgen de Global Organic Textile Standard, één van de strengste certificeringen in de textielindustrie, die garandeert dat de productie plaatsvindt op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde manier.