Zo werkt het bij ons

1

Registreer je retour

Scan de QR code op het retourformulier of gebruik onderstaande link. Vul de gegevens in om een retourlabel aan te maken.

2

Pak je retour zorgvuldig in

Verpak de artikelen in de originele verpakking, samen met het originele retourformulier. Deze hebben wij nodig om de retour te kunnen verwerken.

3

Geef je retour af

Dit kan bij een drop-off punt bij jou in de buurt. Op jouw retourlabel wordt dit verder toegelicht.

4

We betalen je geld terug

Als je jouw volledige bestelling retourneert, krijg je van ons ook de eventuele verzendkosten weer terug. Dit zijn de verzendkosten van de 'heenweg' van het pakket. We betalen het bedrag terug met de door jou gekozen betaalmethode.

Retourneren aanmelden

Veelgestelde vragen

Kan ik meerdere bestellingen in één keer retourneren?

Je kunt meerdere bestellingen in één keer naar ons retourneren. Hiervoor moet je een geschikte en stevig genoege verpakking gebruiken waar alle artikelen onbeschadigd inpassen en heel bij ons aankomen. Verder geef je in ons retourportaal één bestelling aan als retour. Voeg de retourformulieren van iedere bestelling toe aan de doos zodat het duidelijk is om welke ordernummers het gaat.

Mijn ontvangen artikel is beschadigd, wat nu?

Heb je een verkeerd of beschadigd artikel ontvangen, neem dan zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice via supportNL@tumblendry.com. We vinden dit uiteraard heel vervelend en zullen dit zo snel mogelijk proberen op te lossen. Voeg foto’s van het beschadigd artikel en eventueel foto's van de verzenddoos, toe aan je mail zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren?

Wanneer je op een werkdag voor 21.00 uur bestelt, worden jouw producten op dezelfde dag verzonden. Ons bestel- en leveringsproces is zeer nauw op elkaar afgestemd. We zijn erg trots op onze snelle service, maar betekent dit ook dat ons systeem een annulering of aanpassing van een bestelling niet toestaat. Jouw bestelling is op dat moment dus bindend, maar nooit definitief. Je bent namelijk altijd vrij om je aankoop te retourneren, binnen een periode van 30 dagen na ontvangst van het pakket.

Kan ik een artikel ruilen voor een andere maat?

Het is niet mogelijk om een besteld artikel te ruilen voor een andere maat.

Worden er kosten in rekening gebracht voor een retourzending?

Voor het retour sturen van één of meerdere items middels een retourlabel, rekenen wij een bijdrage van €3,95 voor retourzendingen binnen Nederland. Voor retourzendingen buiten Nederland worden de volledige retourkosten in rekening gebracht. Je kunt de retour aanmelden via de QR code op het retourformulierof via bovenstaande link.