FAQ Reflective Spray | Tumble 'N Dry

FAQ Reflective Spray

Hoe lang gaat een spray mee?

Wanneer je de spray gebruikt gebruik je ongeveer 1ml per seconde. Een spray van 200ml zal dus rond de 100 sprays zijn.

Er staat dat de spray licht ontvlambaar is. Betekent dit dat de kleding ook licht ontvlambaar word?

De spray bestaat uit Butan/propangas wat dezelfde soort gassen zijn die worden gebruikt in bijvoorbeeld hairsprays. Het gas komt uit de fles maar blijft niet zitten op de textiel/kleding.

Op de bijsluiter staat dat de spray kan zorgen voor duizeligheid, hoe komt dit?

De butan/propangas zijn hier de reden voor. Deze tekst staat op de meeste spray bijsluiters. Zolang er gesprayed word in goed geventileerde ruimtes zullen er geen problemen zijn.

Wat gebeurd er wanneer ik mijn kleren was? Geeft het af aan de andere kleren in de wasmachine?

De functie van wasmiddelen is niet alleen om de vieze kleren schoon te maken maar ook om deze vuilcapsule uit de was te krijgen en via het afvoerkanaal af te voeren. Dit geld ook voor de reflective capsules, ze zullen op dezelfde manier als de vuilcapsules door het afvoerkanaal gaan.

Hoe spray ik in symbolen en tekst?

Je kan in alle soorten symbolen en tekstjes sprayen, je eigen creativiteit is hierin het limiet. Het beste resultaat is te halen door de symbolen of tekst uit te knippen in een karton.

Wat zit er allemaal in de Tumble 'N Dry spray?

De Tumble 'N Dry reflective spray bestaat uit transparante lijm, reflecterende microsferen en drijfgas (butan/propan gasmix).

Is de Tumble 'N Dry reflective spray gevaarlijk?

De spray is niet gevaarlijk, maar net zoals met elke spray moet het gebruikt worden waar het voor bedoeld is. Spray alleen in goed geventileerde omgevingen, het liefst buiten, spray niet dichtbij ogen, mond of neus, en adem de spray niet in.

Aan welke materialen blijft de Tumble 'N Dry reflective spray plakken?

Het textiel blijft aan elk droog textiel plakken maar is het meest effectief op vezelachtig materiaal zoals een jeans, vacht, linnen en specifieke nylon. Het effect kan minder zijn op sommige glanzend synthetisch materiaal aangezien de grip hiervan niet zo goed is. Materialen die geïmpregneerd zijn, zijn gemaakt zodat niks blijft plakken. Je kan sprayen op de meeste kleding van natuurlijke materialen, alleen leer en mocca uitgesloten.

Hoe krijg ik de spray van mijn kleren?

De reflective spray verdwijnt bij het wassen van de kleren. Als het niet volledig verdwijnt is de aangebrachte hoeveelheid ver boven de gewenste hoeveelheid. De spray zal alsnog verdwijnen na een aantal wasbeurten. Werkt dit nog niet? Week de kleding in een sopje en wrijf over de plek waar de reflective spray is toegepast.

Hoelang blijft de spray op kleding zitten?

Dit ligt aan verschillende factoren. Allereerst, hangt het af van de oppervlakte. Is deze onderworpen aan mechanische slijtingen, welke materiaal is de spray op toegepast, en hoeveel spray is er gebruikt. 

Gemiddeld blijft de spray op, bijvoorbeeld, een jeans tot een week zitten. Op een rugzak blijft de spray langer zitten ervan uitgaand dat deze minder word gebruikt. 

Het effect van de reflective spray zal geleidelijk afnemen, daarom is het goed om af en toe te controleren of er bij gesprayed moet worden wanneer het effect verminderd is. Wanneer de kleding gewassen word, moet de spray na het wassen opnieuw aangebracht worden. 

Blijft de reflective spray ook zitten als ik naar buiten ga in de regen?

Ja. Maar onthoud dat bij het aanbrengen de oppervlakte wel droog moet wezen. Als je daarna naar buiten gaat in de regen blijft de spray zitten.    

Contact

Onze klantenservice is er om je snel en adequaat te helpen. Neem contact op met onze klantenservice via het telefoonnummer: +31 (0)20 555 81 22 of stuur ons een e-mail naar supportNL@tumblendry.com.
Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.30 uur.